Митнически служители от ТД Митница Русе откриха 75 000 къса (3750

...
Митнически служители от ТД Митница Русе откриха 75 000 къса (3750
Коментари Харесай

Митничари задържаха 75 000 къса цигари, укрити в два товарни автомобила

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе откриха 75 000 къса (3750 кутии) цигари при две обособени инспекции на напускащи страната товарни коли с българска регистрация. Задържаните тютюневи произведения са с български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на акцизното законодателство.

При първия случай, на 04.11.2023 година, митнически чиновници стопират за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин товарен автомобил, ръководен от български жител и пътуващ от България за Англия. Според показаните от лидера документи, той е превозвал палети със хигиеничен порцелан. При осъществената митническа инспекция на товара в два палета с ботуши за умивалници са открити 38 800 къса (1940 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Шофьорът е декларирал, че са негови и ги придвижва „ за другари “, само че не е показал документи за цигарите, според условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС).

При втория случай, на 05.11.2023 година, митнически и гранични чиновници правят взаимна инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе на напускащ страната специфичен автомобил – платформа за транспортиране на коли, с българска регистрация. Превозното средство е управлявал български жител по маршрут от България за Германия. В хода на контролните дейности са открити 36 200 къса (1810 кутии) цигари с български акцизен бандерол, укрити в четири кутии за щори. Шофьорът е декларирал след това, че цигарите са негови и ги придвижва за Германия, само че не е показал документи за тях, съгласно условията на ЗАДС.

Тютюневите произведения за конфискувани. Срещу двамата водачи на транспортните средства са формирани актове за откритите административни нарушавания.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР